Bästa sättet att flyttpacka på

Med rätt tips och knep kan du flyttpacka smartare och tjäna in både tid, svett och tårar. Inte nog med det, när du väl har flyttat till din nya bostad kommer du att på kortare tid att kunna packa upp allt. Låt oss gå igenom hur du flyttpackar på bästa möjliga sätt.

Bästa sättet att flyttpacka på
Vi startar med bra förpackningsmaterial som du bör ha:
  • Tidningspapper
  • Flyttkartonger (så klart)
  • Sopsäckar och/eller plastpåsar
  • Flyttfiltar (akta golv & möbler)
  • Köks och badhanddukar
  • Bubbelplast och skyddsfolie
  • Wellpapp och annat skyddspapper

Annat förpackningsmaterial

När du ska börja flytta är det alltid en förutsättning att ha något att packa i. Därför rekommenderar vi att du gott om flyttkartonger tillgodo och att du kollar en extra gång på vinden eller annat förvaringsrum efter gamla flyttkartonger.

När du har det klart är det viktigt att du skaffar dig förpackningsmaterial som är till för att skydda dina prylar och möbler. Många gånger använder folk filtar och badrumshandukar för att att spara pengar.

Tänk dock på att det kan vara värt den där lilla extra investeringen med förpackningsmaterial. När du väl packar upp i den nya bostaden vill du inte att några utav dina prylar skall vara skadade. Först och främst gäller det att se till att dina personliga ägodelar är skyddade.

Det som man brukar prioritera i detta fall är porslin och annat ömtåligt. Här kan du använda papper eller hushållspapper och svepa runt ditt porslin i detta till exempel.

En framgångsrik flytthjälp bygger ofta på bra struktur på självaste flyttdagen. Du uppnår detta genom att dela upp bostaden i olika rum och planera därutefter. På så vis kommer du att ha en tydligare översikt och vad som är packat och vilka lådor som skall placeras i vilket rum osv.

Vilket rum börjar du med? Det beror helt och hållet på vilka rum som kommer att användas fram till flyttdagen. Om bostaden har förvaringsutrymmen eller rum kan det vara smart att börja där. Där badrummet förslagsvis är det sista som flyttas.

Varje del av hushållet och vad du skall tänka på

Sovrummet

Här gäller det vanliga; lakan, kläder och det som du inte kommer att behöva använda fram till den dagen du flyttar. Ett smart sätt att flyttpacka på att är att använda lakan och handdukar som förpackningsmaterial (om du vill spara pengar) vilket kan hjälpa till att fylla eventuella tomrum i dina flyttkartonger.

Köket

Tänk först på att packa ner det du inte behöver använda i köket på ett bra tag. Detta kan vara allt från tallrikar till glas och bestick samt stekpannor. Det kan dock vara bra att du sparar en uppsättning av varje så att flyttpackningen inte leder till att du varken kan laga eller äta middag.

Det rekommenderas alltid att du slår in/förpackar dina tallrikar. Detta får gärna göras med bubbelplast eller skyddspapper. Se till att tallrikarna inte rör vid varandra och att det är gott om utrymme.

En regel när det kommer till glas är att de alltid skall packas stående. Vi rekommenderar att du inte snålar med bubbelplasten. Om du fortfarande har kvar originalförpackningar från dina inköp av glasen är det så klart det bästa alternativet för dig.

Om du har ont om förpackningsmaterial kan du alltid använda kläder och handdukar för att förvara porslin, glas och annat.

Vardagsrummet

Detta är det rum du vill börja packa tidigt i flyttprocessen. Ofta har man inredning och föremål som finns förvarat i flyttkartonger och som gärna står fram till den dagen man flyttar.

Har du resväskor där hemma är det smart att packa ner böcker och annat tungt. På så vis kan du enkelt transportera dessa fram och tillbaka till flyttbilen. Om du har att göra med en stor bökig bokhylla så rekommenderas att du tar ut eventuella lösa hyllplan som du sedan kan välja att tejpa ihop.

Möbler så som soffor och bord behöver monteras ner så det är viktigt att du skruvar loss lösa delar och förvarar dom på ett smidigt sätt och där du enkelt kan komma åt dem. Om du har många lösa delar rekommenderar vi att du markerar delarna och tydligt skriver vad dem tillhör.

Elektronik så som en tv behöver skyddas, antingen med bubbelplats runt skärmen eller med handdukar. Har du kvar originalförpackningen så funkar det oftast bra då det brukar finnas frigolit i förpackningen som kommer att skydda tv:n. Du vill även se till att tv:n inte lätt kan åka runt utan den skall stå eller ligga fast, där den är.

Vill du bli uppringd inom 10 minuter?

Vi strävar efter att tillgodose alla våra kunders önskemål på bästa sätt. Använd detta formulär om du är befintlig kund eller funderar på att få en förbättrad livskvalitet med professionell städservice. Oavsett vilket så är du varmt välkommen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Andra smarta tips

Gör dig själv en tjänst och märk dina flyttkartonger. Märk vad som finns i varje enskild kartong. På så vis kan du enkelt planera och du vet vilka kartonger som hör till vilket rum. Ett tips är att vaddera botten så att dina kartonger är ordentligt stabila. Boka flytt och flyttstäd från samma företag för att få billigare flytt pris

Se till att du inte lämnar för mycket utrymme i varje flyttkartong. Du kan enkelt fylla ut med kläder och tyg, handdukar och annat. När du väl placerar dina flyttkartonger på varandra riskerar du inte att någon utav lådorna viker undan utan varje kartong står stabilt.

Till sist, se till att dina kartonger är hela, utan hål och rena. På så vis ser du till att inga utav dina prylar eller kläder blir smutsiga.

Andra bloggartiklar

No items found.
Decor
Decor

Kontakter

Hornsgatan 79, 118 49 Stockholm

Decor